Over mij

Ik ben Wilma van de Meerakker en sinds september 2009 zelfstandig onderneemster binnen LegalTech, getrouwd en moeder van 2 prachtige, actieve jongens van 8 en 10. Met ons gezin wonen we in Heeze, de parel van Brabant en het dorp met de Brabantse dag die op de laatste zondag van augustus door de straten trekt en waarbij we actief betrokken zijn.

Ik ben rechten gaan studeren omdat (juridische) afspraken het fundament zijn van hoe wij als mensen in de maatschappij met elkaar omgaan waarbij ik ervan uitging dat de basis altijd eerlijk en rechtvaardig was. Al snel kwam ik er achter dat de wereld toch iets ingewikkelder in elkaar zit maar dat je met kennis op het juridisch gebied wel degelijk iets kunt betekenen voor mensen. Ik ben afgestudeerd in ICT&recht toen internet net in opkomst was. Sindsdien is er veel veranderd. De afgelopen 12 jaar heb ik als juriste bij een octrooibureau gewerkt waar ik heb meegebouwd aan de groei van de organisatie. Daarbij heb ik me vooral bezig gehouden met de juridische aspecten van het intellectuele eigendomsrecht (auteursrechten, merken, modellen, octrooirecht).

LegalTech
Na een coachingstraject ben ik in 2009 actief met LegalTech aan de slag gegaan. Tijdens dit traject kwam vrijheid naar voren als kernwaarde. Ook werd duidelijk dat ik daadwerkelijk klantgericht kwaliteit en service wil bieden op basis van mijn expertise. De keuze om als zelfstandige aan de slag te gaan was niet moeilijk. LegalTech staat voor eerlijk, open en persoonlijk juridisch advies op het gebied van Intellectueel Eigendom en ICT. Het is mijn passie organisaties die emotie, zakelijkheid en authenticiteit als waarden respecteren met mijn kennis en ervaring verder te helpen zodat zij kunnen groeien. LegalTech helpt innovatieve MKB-ers de juiste stappen te zetten om zo optimaal mogelijk te profiteren van hun eigen ideeën en (creatieve) ontwikkelingen.

Eerlijk open en persoonlijk staat bij LegalTech voor :

  • oprechte aandacht voor de klant
  • meedenken en eerlijk adviseren of juridische actie noodzakelijk is
  • doen wat wordt beloofd
  • helderheid en transparantie vooraf omtrent kosten.

Tipje van de sluier
Ik kijk er naar uit om jullie in de komende blogs te wijzen op juridische punten waar je misschien wel, maar misschien ook nog helemaal niet bij stil hebt gestaan. Denk bijvoorbeeld aan de voordelen van het hanteren van algemene voorwaarden, vereisten voor een webwinkel, de vraag ‘Kan ik iets met mijn auteursrecht?’, de grenzen van marketingacties, en bijvoorbeeld ook informatie over de juridische kanten van samenwerking tussen zzp-ers. Mochten er punten zijn die jullie graag toegelicht zouden zien dan hoor ik die graag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s