Online identiteit, wie is te vertrouwen?

Afgelopen vrijdag was ik aanwezig bij het Change in Business event. Het thema hiervan was vertrouwen. De dag werd geopend door prof Camiel van Hulst en hij gaf aan dat informatie in de toekomst gedeeld gaat worden met een snelheid die ongekend is. Hierdoor is niets meer wat het lijkt en stijgt het wantrouwen. Na een spetterende opbouw in de presentatie bleek dit zeker te gelden voor de naam en identiteit van de spreker. Dit bleek geen professor te zijn maar een goede zanger en performer die ons (bijna) allemaal om de tuin had weten te leiden. Geweldig! Zie voor een toelichting ook deze site onder 2.

Online identiteit
Hierdoor werd ik zelf wederom aan het denken gezet over online identiteit en privacy. In november tijdens de week van de mediawijsheid werd ik gevraagd een filmpje te maken over online privacy. blog online identiteitDaarbij was het verzoek antwoord te geven op de volgende vragen:
1. wat is online privacy in jouw ogen,
2. wat vind je belangrijk als het gaat om online privacy en
3. hoe zie je de toekomst van online privacy?
Hiernaast het resultaat hiervan. Het gemonteerde filmpje is op vimeo te bezichtigen.

Identiteitsdiefstal
Hoe de toekomst er precies uit gaat zien is afwachten maar dat er aandacht nodig is staat niet ter discussie. Naar aanleiding van een ander filmpje gaat de Kinderombudsman een onderzoek instellen naar privacyschending op sociale netwerken.
Tijdens het Change in Business event werd ook een video getoond over een “waarzegger” die met een beetje hulp van social media erg veel van je weet….zeker de moeite waard om te bekijken. In bijna alle gevallen gaat het om informatie die je zelf deelt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s